Als ondernemer was ik dag en nacht met mijn bedrijf bezig. Althans in mijn hoofd. Ik vond het lastig goed te ontspannen als ik vrij was en om met mijn gedachten volledig bij mijn dochter te zijn als we een spelletje deden bijvoorbeeld. Met NLP en hypnose heeft Chris mij geholpen. Al na één afspraak merkte ik een groot verschil, ik kon me veel beter ontspannen en had de rust weer gevonden.

Karla

Toen ik na de 2e keer naar huis reed had ik een totaal gevoel van rust en kalmte, dat echt dagenlang aanhield. Het is inmiddels wel weer deels weggezakt maar toch is er nog steeds een kern van overgebleven. Ik voel me sterker. Het lijkt allemaal vrij simpel en klein wat er gebeurd, maar met groot effect.

Petroeska

Na een paar gesprekken kreeg ik een veel beter perspectief op mijn werk en mijn eigen ontwikkeling en heb ik het pad vooruit weer ingezet.

Jan-Pieter

In de klas sprong hij soms uit elkaar en gooide met dingen. De juf werd helemaal gek. Dat wou hij niet, maar het leek alsof hij niet anders kon. We zijn twee keer bij Chris geweest. Al na de eerste keer snapte Wesley hoe het in zijn hoofd werkt. Na de tweede keer had hij er zelf controle over. Nu voelt hij zich niet meer 'raar' en gaat het erg goed met hem.

Gemma, moeder van Wesley (7)

Ik heb meer rust gekregen. Ik kan beter de problemen daar laten waar ze horen. Dat voelt fijn en ik zie dat de ander er mee aan het werk gaat i.p.v. dat ik ga 'rennen en redden'. Dat geeft me rust. Een heel fijn gevoel.

Heleen

Mijn vrouw had me een ultimatum gesteld, ik was teveel met mezelf bezig. Maar ik kon niet aan haar wens voldoen. Als laatste strohalm toch maar een coach gezocht. Al na een paar sessies merkte ik een groot verschil, ik kon me veel beter ontspannen en was weer in contact met mezelf. Had nooit gedacht dat ik zo in cirkeltjes kon blijven ronddraaien.

Bert

Ik zat nogal vast in mijn werk en had het gevoel dat er geen vooruitgang meer mogelijk was. Met Chris heb ik vooral gekeken naar wat ik in mijn werk belangrijk vind. En daar bleek dat ik sommige dingen deed vanuit het negatieve. Na dat met oefeningen recht te hebben gezet waren we gauw klaar. Ik vond een fijnere baan. Ik zat zoveel beter in mijn vel dat het bijna automatisch ging.

Sonja

Een gevoel van rust van binnen. Het weer samenvallen met mezelf. Gevoelens naar boven gehaald en weer weg laten vloeien.
Chris coacht integer, puur gericht op mijn beleving. Heel bijzonder. Ik kreeg een sereen gevoel dat dagen aanhield na de coaching, een bijzondere ervaring. (februari 2019)

Bettie

Coaching met Chris heeft mij overzicht, rust en richting gebracht. Het was voor mij een groot kado na een lange periode waarin ik niet in balans was met mijzelf en mijn omgeving.

Marcel

Vroeger skiede ik vanzelf op de automatische piloot. Ik liet me gewoon gaan en mijn lichaam deed de rest. Totdat ik een auto-ongeluk kreeg. Ik kon niet meer vrij skiën en autorijden, en niet zonder heftige emoties. Ik ben zelf nogal sceptisch maar door één sessie met hypnose en een stel oefeningen voor mezelf smolt de angst weg en voel ik me weer vrij.

Eileen

Iedere week bij ons weekoverleg schoot ik helemaal vast. Omdat ik wel open sta voor nieuwe dingen stelde Chris therapeutische hypnose voor. Eigenlijk is het gewoon beter contact maken met jezelf. Na twee sessies zat ik iedere maandagochtend weer normaal in de vergadering.

Robin

Chris coacht in een huiselijke sfeer. Ik voelde mij daardoor meteen op mijn gemak. Hij nam me daarnaast 'mee op reis' naar mijn onderbewuste. Hierdoor kwam ik dichter bij mezelf te staan en groeide mijn zelfvertrouwen. Nu kan ik goed mijn grenzen aangeven en ik heb rust in mijzelf gevonden. Chris, bedankt!

Marieke

Foto: flickr.com/needoptic/

ik wil contact

Kracht voor Kinderen In De Scheiding

‘Zodat je kind gewoon weer kind kan zijn’ en jij/jullie de scheiding managen

Kracht voor KIDS: 7 nuttige en gezellige middagen voor Kinderen in de Scheiding

Beperk de negatieve gevolgen van de scheiding voor je kind

Een scheiding doet veel met ouders én kinderen, en niet alleen nu maar vaak voor langere tijd. Als je het op zijn beloop laat kan dat hele vervelende gevolgen hebben. Kinderen worden door een echtscheiding vaak verscheurd vanwege de loyaliteit aan hun ouders de loyaliteit aan zichzelf. Ondanks de heftige emoties die ze zelf doormaken zoals rouw, verdriet, boosheid, onmacht, verlies, onzekerheid, schaamte, etc. kiezen ze vaak voor trouw aan hun ouders en weten ze zich vaak geen raad met zichzelf. Soms schieten ze in overlevingsgedrag of springen ze in het gat dat achterblijft en gaan ze ‘zorgen’ voor een of beide ouders. Ook zijn er vaak een hoop praktische veranderingen waar ze mee moeten leren omgaan. Door kinderen te begeleiden en te leren hiermee om te gaan, kunnen ze hun emoties verwerken en wordt niets opgepot voor later. Je kind kan weer gewoon ‘kind zijn’.

De meest ideale kinderen …

Ze zeggen wel eens dat de meest ‘ideale’ kinderen, waar je het niet aan merkt en die papa en mama blijven steunen, er nog het meest onder lijden. Alleen zullen ze dat jou/jullie niet laten zien.

Kinderen in de scheiding, KIDS middag, oefening in samenwerken en ervaren

Buitenoefening in samenwerken en ervaren …

Hoe weet ik dat? Ik ben zelf zo’n kind. Toen ik het van mijn ouders hoorde dacht ik; “Oké, ik weet het, én ik doe gewoon alsof het niet gebeurt, en ga gewoon verder.” Dat was mijn manier om er mee om te gaan, en zo doet ieder kind dat weer op zijn of haar eigen manier, vaak (gevoelsmatig) in zijn of haar eentje.

En ook de kinderen aan wie je het wél merkt hebben onze aandacht hard nodig. De kinderen die weer gaan bedplassen, vaker buikpijn hebben, verlatingsangst, die blijven zitten op school, meer ruzie of welk ander ding ze ook maar laten zien.

Een veilige, rustige plek in het rumoer, dat is wat ze nodig hebben. Een plek waar ze tot zichzelf kunnen komen met ander kinderen. Waar hun emoties een plek kunnen krijgen en ze weten dat ze gewoon weer kind mogen zijn.

Andere problemen die je vaak ziet bij kinderen in scheidingssituaties:

 • gevoelens van onveiligheid
 • gevoelens van onzekerheid, angsten
 • schaamte
 • zich opsluiten in zichzelf
 • negatieve gevoelens over zichzelf
 • nachtmerries
 • minder vrij gedrag, heimwee
 • zich ouder/groter gedragen dan de echte leeftijd
 • zich jonger/kleiner gedragen dan de echte leeftijd
 • alles zelf willen kunnen, niet meer kunnen vertrouwen op ouders
 • gaan hangen aan één van de ouders
 • druk gedrag, agressief gedrag
 • stil en onzichtbaar worden
 • gepest worden/zelf gaan pesten
 • weer bedplassen door de scheiding

Kinderen kun je leren beter om te gaan met de nieuwe situatie

Creatieve oefening om je gevoel te leren uiten

Creatief je gevoel uiten

Om de minder fijne gevolgen van de scheiding een plek te geven, maar vooral om er direct mee om te gaan levert voor kinderen enorm veel op. Ze bewust maken dat de scheiding een ding van hun ouders is en niet zozeer van hun. Dat ze hun emoties laten uiten zonder schuldgevoel, ze laten weten dat papa en mama het vooral zelf op moeten lossen, ook hun verdriet, woede, ontgoocheling, onzekerheid en noem maar op. Dat je als kind ook bepaalde rechten hebt ook, al is dat misschien op dit moment bij je ouders wat uit het zicht geraakt.

Doordat kinderen zich tijdens deze middagen kunnen uiten en van elkaar kunnen leren worden ze weer meer het kind dat ze zijn.

7 gezellige en prachtige middagen in een veilige groep met ervaren begeleiders

Op 7 woensdag- of vrijdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur met spel, expressie, groepscontact/leren van elkaar, lekker buiten als dat kan, etc. De eerst twee weken direct na elkaar, dan na drie weken, dan na een maand weer, na nog een maand, dan na twee maanden, en dan na drie maanden (rekening houdend met vakanties). Dan zitten de 7 middagen er op.

Houdt het daarmee op?

Nee, naar behoefte kunnen de kinderen met elkaar in contact treden op een afgesloten en door ons gemodereerde Facebook-groep. En als er voldoende vraag is zullen we op termijn ieder half jaar een terugkom-middag organiseren.

De kinderen worden door hun ouder(s)/verzorgers(s) (liefst beide) gebracht om tussen 13.45 en 14.00 uur en ze worden weer opgehaald tussen 17.00 en 17.15.

Kracht voor KIDS-middagen: voor kids van 6 tot 16 jaar!

Voor kinderen van 6 tot 9 jaar, kinderen van 10 tot 13 jaar en kinderen van 14 tot 16 jaar. De groepen bestaat uit minimaal 6 tot maximaal 12 kinderen. Voor kinderen onder 6 jaar vinder we groepswerk minder geschikt. Zie je bij je kind toch ‘vreemd’ gedrag, of merk je dat zij/hij gewoon niet lekker in zijn vel zit, dan kunnen we 1-op-1 samen met jullie in gesprek. In sommige gevallen kan een jonger kind toch meedraaien in Kracht voor KIDS, en soms volgt er een individueel traject samen met de ouders.

Wat willen we bereiken?

Een blijer, evenwichtiger kind dat beter met de nieuwe situatie kan omgaan en goed uit elkaar kan houden wat de ouders op hebben te lossen en wat het hij/zij zelf moet oplossen. Doordat de kinderen beter met hun emoties overweg kunnen, staan ze weer vrijer en blijer in het leven en wordt niks opgepot voor later.

Een ervaren en gemotiveerd team van begeleiders

Met zijn tweeën en soms met zijn drieën begeleiden Chris, Sophia en Patrick deze middagen.

Chris werkt als kindercoach en heeft eerder ook gewerkt als begeleider voor ‘Kanjer-weekenden’. Tijdens deze weekenden, georganiseerd door Janine de Haas van Stichting Kanjer (www.stichtingkanjer.nl), heeft hij ervaren hoe belangrijk het is dat kinderen leren beter met scheiding om te gaan. Door de positieve inzichten in Brabant is hij gestart met een programma voor voor kids in het Noorden van het land.

Sophia is opgeleid als pedagoog, gedragsdeskundige, ‘Rots en Water’-trainer en werkt als onderwijzer op de basisschool (groep 4 en 5). Daarnaast werkt zij actief met de bekende weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’ en heeft ze een methode ontwikkeld om de emotionele ontwikkeling van kinderen te kunnen meten en volden. Toch werkt ze het liefst direct met kinderen. Verder houdt ze in de gaten wat wel en niet goed werkt en heeft ze extra oog voor ‘speciale’ kinderen die soms ook nog te maken hebben met een aanvullende diagnose.

Patrick heeft als voormalig schoolhoofd veel ervaring met kinderen van 4 tot 13. Hij weet wat een scheiding voor kinderen kan betekenen en hij zet zich nu in voor deze groepen kinderen. Hij functioneert ook als contactpersoon voor scholen die interesse hebben in dit werk voor kinderen van gescheiden ouders. NB. Ben je als school of namens een school geïnteresseerd klik hier om ons antwoordformulier voor scholen in te vullen en we nemen per omgaande contact op.

En de ouders/verzorgers dan?

Ook de ouders/verzorgers worden niet vergeten. Voor de meeste mensen is scheiden niet iets wat je iedere dag doet. Dus veel is nieuw en vaak ook onzeker. Om de kinderen zo goed mogelijk te helpen kunnen we natuurlijk niet zonder de ouders. Dat begint al bij de kennismaking en intake. Ook zullen we ouders handvatten geven om tijdens Kracht voor KIDS het gedrag van hun kinderen te herkennen en ze tips te geven hoe hiermee om te gaan. En daarnaast stellen we aan ouders het handboek ‘Goed scheiden voor beginners’ ter beschikking.

Als ouders behoefte hebben aan extra ondersteuning, dan is dat altijd mogelijk. Vraag een van ons naar de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten?

Voor de 7 middagen vragen we een bijdrage van € 210,-. Voor het tweede kind uit hetzelfde gezin geldt een bijdrage van € 140,-. Vanaf het derde kind en meer een bijdrage van € 70,-. Voor gezinnen met een beperkt budget  is er een andere regeling mogelijk, klik dan het vakje ‘beperkt budget’ aan op het aanmeldformulier.

(Kracht voor KIDS wordt ondersteund door onze donateurs, onze vrijwilligers en een aantal scholen in en rond Groningen.)

Ja, ik wil weten wat mijn kind(eren) hieraan kunnen hebben …

… klik dan op ‘Ik wil contact’  en vul je naam en e-mailadres in

Vrijblijvend

Na de aanmelding ontvang(en) je/jullie van ons een intake-formulier en de beschikbare startdata van de Kracht voor KIDS voor de komende tijd. Pas na een succesvolle intake-afspraak maken we de aanmelding samen met de bevoegde en/of betrokken ouder(s)/verzorger(s)/voogd(en) definitief. Tot die tijd is de aanmelding vrijblijvend en kan deze worden geannuleerd. Mede omdat we met de toestemming werken van alle bevoegde ouder(s)/verzorger(s)/voogd(en). Dus je kunt deze aanmelding gerust doen als je denkt dat de KIDS-middagen goed zullen zijn voor je kinderen. De details vullen we later samen in.

Informatiemiddagen (op de zaterdag)

Heb je vooraf behoefte aan meer informatie en wil je met ons kennis maken, dan ben je ook van harte welkom om een van informatiemiddagen. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Stichting Kanjer / Janine de Haas bedankt!

Kracht voor KIDS is geïnspireerd op wat Janine de Haas heeft neergezet in Brabant met de Kanjer-weekenden. Wat zij (met een heel team van vrijwilligers) in die weekenden bij kinderen bereikt, is bijzonder indrukwekkend en speciaal. Lees de reacties maar eens op haar Facebook-pagina Stichting Kanjer Eindhoven. In een weekend groeien de kinderen en begeleiders naar elkaar toe. Door het waarborgen van een groot gevoel van veiligheid en vertrouwen kunnen de kinderen zich uiten en beter met hun gevoelens omgaan.

Coach Chris, Life Coach sinds 2004
Visvliet . Roderwolde

Flessenpost

Meld je hier aan voor mijn Flessenpost en ontvang nieuws, inzichten, tips en tricks.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in of bel: 050 - 318 90 90