Toen ik na de 2e keer naar huis reed had ik een totaal gevoel van rust en kalmte, dat echt dagenlang aanhield. Het is inmiddels wel weer deels weggezakt maar toch is er nog steeds een kern van overgebleven. Ik voel me sterker. Het lijkt allemaal vrij simpel en klein wat er gebeurd, maar met groot effect.

Petroeska

Ik heb meer rust gekregen. Ik kan beter de problemen daar laten waar ze horen. Dat voelt fijn en ik zie dat de ander er mee aan het werk gaat i.p.v. dat ik ga 'rennen en redden'. Dat geeft me rust. Een heel fijn gevoel.

Heleen

Mijn vrouw had me een ultimatum gesteld, ik was teveel met mezelf bezig. Maar ik kon niet aan haar wens voldoen. Als laatste strohalm toch maar een coach gezocht. Al na een paar sessies merkte ik een groot verschil, ik kon me veel beter ontspannen en was weer in contact met mezelf. Had nooit gedacht dat ik zo in cirkeltjes kon blijven ronddraaien.

Bert

Een gevoel van rust van binnen. Het weer samenvallen met mezelf. Gevoelens naar boven gehaald en weer weg laten vloeien.
Chris coacht integer, puur gericht op mijn beleving. Heel bijzonder. Ik kreeg een sereen gevoel dat dagen aanhield na de coaching, een bijzondere ervaring. (februari 2019)

Bettie

Coaching met Chris heeft mij overzicht, rust en richting gebracht. Het was voor mij een groot kado na een lange periode waarin ik niet in balans was met mijzelf en mijn omgeving.

Marcel

Vroeger skiede ik vanzelf op de automatische piloot. Ik liet me gewoon gaan en mijn lichaam deed de rest. Totdat ik een auto-ongeluk kreeg. Ik kon niet meer vrij skiën en autorijden, en niet zonder heftige emoties. Ik ben zelf nogal sceptisch maar door één sessie met hypnose en een stel oefeningen voor mezelf smolt de angst weg en voel ik me weer vrij.

Eileen

Chris coacht in een huiselijke sfeer. Ik voelde mij daardoor meteen op mijn gemak. Hij nam me daarnaast 'mee op reis' naar mijn onderbewuste. Hierdoor kwam ik dichter bij mezelf te staan en groeide mijn zelfvertrouwen. Nu kan ik goed mijn grenzen aangeven en ik heb rust in mijzelf gevonden. Chris, bedankt!

Marieke

ik wil contact

Relatieredding, E.H.B.Relatieproblemen

E.H.B.R. – Eerste Hulp Bij Relatieproblemen

Het klopt niet meer, je bent ongelukkig in je relatie,  jullie zijn uit elkaar gedreven, de basis lijkt weg. Waar is je maatje van eerder, is dat echt dezelfde persoon die jou nu afbrandt, je niet meer aanraakt, je negeert. Hoe heeft het zover kunnen komen, je hebt relatieproblemen. Onzekerheid in je relaties zuigt al je energie op en maakt de kans groot dat jullie in een negatieve spiraal terecht komen.

Factor 1: Stress, stress, stress …

Ze zeggen wel eens dat heftige gebeurtenissen, ik noem een burn out, het verlies van een naaste, ontslag, een slecht lopend bedrijf, zwangerschap, schulden, een faillissement, ziekte, slecht slapen, p.t.s.s., drukke kinderen, een jeugdtrauma, etc. etc. goede relaties kunnen slopen. Gelukkige relaties ongelukkig maken.

Waar in het gewoel zijn jullie elkaar kwijt geraakt. En hoe lang leven jullie al als vreemden met elkaar. Je relatieproblemen beginnen zich op te stapelen.

Stress is een belangrijke factor bij het teloor gaan van relaties, blijkt uit internationaal onderzoek (Spielberger en Sarason, Stress en Emotie). Door de stress worden mensen op zichzelf terug geworpen. En hoe kun je dan nog in vredesnaam een relatie onderhouden. Dat is bijkans onmogelijk. Kun je de relatie met jezelf nog wel onderhouden.

De vergelijking met de thema’s waarmee mijn individuele klanten binnen komen is makkelijk te maken. Als je onthecht raakt van jezelf, hoe kun je dan aanwezig zijn in een relatie. Dat kan gewoon niet. Is je partner geduldig en laat die je geworden dan kom je nog een heel eind, maar uiteindelijk is er weer complete interactie nodig van partners die ook aan zichzelf gehecht zijn. Dat kan niet als een of beide partners ‘uit contact zijn’ met grote delen van zichzelf.

Bert:

“Met familieopstellingen en NLP heeft Chris mij geholpen. Mijn vrouw had me een ultimatum gesteld, ik was gewoon teveel met mezelf bezig. Maar ik kon daar niet aan haar wens voldoen. Als laatste strohalm toch maar een coach gezocht. Al na één sessie merkte ik een groot verschil, ik kon me veel beter ontspannen en was weer in contact met mezelf. Had nooit gedacht dat ik zo in cirkeltjes kon blijven ronddraaien. Ik blij, mijn vrouw blij :)”

Factor 2: taking it for granted

Prima als je alles wat je relatie je biedt accepteert. Heel goed zelfs. Je mag de vruchten van je relatie echt ten volle nemen. Maar soms is het echt slim om eens je zegeningen te tellen. Kijk eens niet naar wat je niet hebt, maar kijk en voel eens goed naar wat jullie wel hebben. Misschien lijkt het gras in jullie achtertuin dan opeens weer heel erg groen.

Factor 3: achterin de bus

Maar helaas, in ieders leven schijnt de zon niet altijd. Soms regent het. Kun je dat ook accepteren. En zet je dan je eigen poorten open of gooi je de deur dicht. Heeft je partner soms die regenwolken aangezet? Doet je baas lullig, heeft je partner hem/haar dat ingefluisterd? Als jij zelf soms door een dal gaat is het misschien wel het gemakkelijkst dat af te reageren op diegenen die het dichtst bij je staan. Maar vaak creëer je daarmee een extra probleem. Je lost namelijk het echte probleem niet op en je krijgt er een probleem met je partner/omgeving bij. Stap weer aan het roer en los je eigen problemen op. Dan hoef je geen bommetjes meer onder je relatie(s) te leggen.

Factor 4: (on)eerlijkheid

Hoe meer ruimte er in een relatie er is om eerlijk te kunnen zijn over jezelf en over de ander hoe beter een relatie loopt. Misschien is er in jullie relatie wel een taboe geslopen of een geheim. Dat heeft vaak een bijzonder negatieve uitwerking op de mate van veiligheid en vertrouwen die door partners wordt gevoeld. Misschien denk je nu gelijk aan overspel of verliefd zijn op een ander. Maar er zijn nog veel meer mogelijke taboes die je relatie kunnen ondermijnen. Bijvoorbeeld: seksuele voorkeur, jeugdtrauma, misbruik, oorlogsverleden, criminaliteit, of dat er iets speelt in je familie, etc. Het nadeel van geheimen en taboes is dat je je er zelf vaak ook niet van bewust bent. Het aankijken en delen van dat soms diep verstopte geheim is soms al voldoende om de spanning weg te nemen.

Factor 5: je eigen lot niet dragen

We hebben allemaal wel wat. Een gat ergens, een trauma, een (heftig) verlies. Het leven is nu eenmaal vallen en opstaan. En sommigen van ons vallen soms helaas heel hard. Het kan zijn dat jullie elkaar daar (onbewust) in hebben gevonden en dat de één aanvult wat bij de ander ontbreekt. Soms lukt het één van de partners erover heen te groeien en dat heeft een effect op de relatie. Soms wordt het voor één van de partners te zwaar of lastig om het ‘gat’ van de ander te vullen. Dan kraakt en piept het. Totdat het niet meer gaat …

Draag daarom je eigen lot/last en belast je partner daar niet mee. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, èn het is de manier om weer dat wat jullie gezamenlijk verbindt te vinden. En zoek voor jezelf uit wat jij hebt te doen om jezelf helemaal te kunnen accepteren en met je lot om te gaan.

Wat te doen …

Neem wat ruimte, neem de stress weg en kom weer in contact met elkaar. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom beginnen we altijd in de situatie zoals die nu is. Zonder franje. Ik laat de partners dat zelf ook ervaren, het is dus in eerste instantie geen knuffelcursus. Eerst maar een kijken waar jullie staan. Dan komt er vanzelf weer plaats voor toenadering.

Elkaar weer echt zien, en …. voelen

Begrip

Ken je je partner nog wel, en andersom? Met een aantal oefeningen leer ik jullie jezelf en je partner opnieuw kennen. Soms schokkend, soms vertederend, soms ontredderend, maar in bijna alle gevallen ontstaat er begrip. Precies dat begrip dat jullie nu niet meer kunnen opbrengen. Dat lijkt misschien nu zo opgeschreven hoogdravend. Maar de overgrote meerderheid van de deelnemers lukt dit en blijft het ook doen. Met alle positieve effecten die daarbij horen.

Technieken

Anders dan andere relatie-counseling (therapie zo je wilt), maak ik gebruik van technieken en oefeningen uit de NLP, familieopstellingen en lichaamswerk. Het enige dat ik van de beide partners nodig heb is dat ze op komen dagen en dat ze bereid zijn met nieuwsgierigheid de oefeningen te doen. Dat je daarvoor soms over een soms best wel een hoge drempel moet stappen dat neem je op de koop toe (sommige ruzies en (wederzijds) destructief gedrag maken namelijke dat je echt niet meer wilt). Als het samenwerken nog een brug te ver is, werken we soms eerst één- op-één.

Tarieven Relatieredding (incl. BTW)

Tijdsduur
Tarief (incl. BTW)
Telefonische kennismaking
½ uur
GRATIS
Persoonlijke kennismaking /
intake
1 ½ uur
€ 175
Losse sessie (inclusief uitgebreide
intake in de 1e sessie)
2 tot 3 uur
€ 330
Traject Relatieredding voor 2 partners*
4 tot 7 sessies (van 2 tot 3 uur),
met telefonische backup
en nazorg
nu € 1450
(bespaar tot € 860
t.o.v. losse sessies)
Traject Relatieredding voor 1 van de partners*
3 tot 5 sessies (van 2 tot 3 uur),
met telefonische backup
en nazorg
nu € 990
(je bespaart € 660
t.o.v. losse sessies)
* Heel vaak meldt zich een van de partners. Vaak de partner die al aanvoelt dat er bij hem/haar iets niet goed zit. Dat kan prima. Mocht het nodig zijn kan de andere partner in een later stadium instappen om jullie relatieprobleem op te lossen.

 Je krijgt bij het Traject Relatieredding

– een gratis telefonische kennismaking

– een uitgebreide intake (van 2 tot 3 uur)

– effectieve coaching-sessies (van 2 tot 3 uur)

– inzet van alle technieken

  • NLP
  • therapeutische hypnose
  • familie-opstellingen
  • lichaamswerk
  • EMDR

– telefonische backup

– nazorg

Werkwijze

Ik werk in sessies van 2 tot 3 uur. De tijd tussen twee afspraken is ongeveer twee tot drie weken en soms, indien nodig, binnen een week weer. Het voordeel van een langere sessie is dat er in één bijeenkomst al veel tot stand kan komen zonder dat je iedere week voor een uur hoeft te melden. Een sessie wordt zo een meer afgerond geheel met veel ruimte een meer aandacht.

Klik op ‘Ik wil contact’  en vul je naam en e-mailadres in …

… en je hoort z.s.m. van me. Tot dan!

Coach Chris, Life Coach sinds 2004
Visvliet . Roderwolde

Ter inspiratie
Relatieproblemen oplossen en samen gelukkig oud worden - Coach Chris

Flessenpost

Meld je hier aan voor mijn Flessenpost en ontvang nieuws, inzichten, tips en tricks.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in of bel: 050 - 318 90 90